DUIKSCHOOL ZEELAND duikcursus duikschool zeeland
duiken duikcursus zeeland
 
    Redden, een cursus die levens kan besparen NOB redden duikschool zeeland
 

Duiken is een heel veilige sport met een minimum aan ongevallen. Veiligheid staat immers hoog in het vaandel bij alle opleidingen. Toch moeten we er rekening mee houden, dat er iets kan gebeuren. Op het moment dat dat zo is, kun jij dan optimaal handelen om jouw buddy te redden?

Deze cursus brengt je alle belangrijke vaardigheden bij. Er wordt ingegaan op technieken om te handelen bij een vermoeide duiker of een duiker in paniek en leer je de bewusteloze buddy naar de oppervlakte brengen, vervoer van de buddy aan de oppervlakte, methoden om hem of haar aan land te brengen, de reanimatietechnieken, gebruik van de zuurstofkoffer en het inschakelen van de juiste hulp.

Wat kun je met deze cursus?
Na deze cursus ben je in staat om je buddy op een juiste, veilige en adequate manier te helpen en/of te redden, indien nodig te reanimeren en van zuurstof te voorzien en op een snelle en juiste manier hulpinstanties te verwittigen.

Wat heb je nodig om met de cursus te beginnen?
• NOB 2-ster brevet of equivalent brevet.
• NOB lidmaatschap of dat via onze duikschool worden
• Medische goedkeuring voor de duiksport
• Leerboek NOB Redden (bij de cursusprijs inbegrepen)

Wat ga je doen in deze cursus?
Het doel van deze cursus is een vermoeide duiker of duiker in paniek te helpen en/of een bewusteloze duiker naar de oppervlakte te brengen en te vervoeren, op adequate wijze aan land te brengen, zonodig te reanimeren, van zo hoog mogelijke concentratie zuurstof te voorzien en de hulpdiensten te waarschuwen.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt twee dagen, waarin een theorie-, zwembad- en buitenwatersessie wordt gedaan.

Wat kost deze cursus?
Kijk hiervoor even in onze prijslijst