DUIKSCHOOL ZEELAND duikcursus duikschool zeeland
duiken duikcursus zeeland
 
    NOB, dé duikbond van Nederland
 

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is de grootste sportbond op duikgebied in Nederland. Bij de bond zijn vele verenigingen en duikscholen aangesloten. Duikschool Zeelandgeeft ook NOB-duikcursussen en beschikt over vier duikinstructeurs van deze bond en als enige duikschool over een instructor-certifier, die toekomstige duikinstructeurs opleidt.

De NOB heeft in 2005 haar complete opleidingsprogramma weer aangepast aan de moderne eisen van deze tijd, uiteraard zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid. De opleidingen voldoen daarmee aan de Europese kwaliteitsnormen CEN. Ook het opleidingsmateriaal is compleet vernieuwd en de vernieuwde boeken maken het voor de beginnende en gevorderde duiker nog aantrekkelijker om een opleiding van de NOB te volgen.

De NOB is aangesloten bij de overkoepelende wereldduikorganisatie CMAS, waardoor de brevetten, die de NOB verstrekt, wereldwijd erkend worden. De brevetten dragen de namen 1-sters duiker, 2-sters duiker, 3* duiker, 4* duiker, 1-sters instructeur, 2-sters instructeur en 3* instructeur.