DUIKSCHOOL ZEELAND duikcursus duikschool zeeland
duiken duikcursus zeeland
 
    Volgelaatsmasker, nieuwe visie op duiken volgelaatsmasker NOB SSI Duikschool Zeeland duikcursus
 

Duikschool Zeeland biedt jou ook graag iets bijzonders op duikgebied. Daarom is ook het duiken met een volgelaatsmasker opgenomen in ons programma. Duiken met dit fraaie volgelaatsmasker is een bijzondere ervaring. Zo kun je in- en uitademen door neus en mond, is je gezicht comfortabel beschermd tegen kouder water én heb je een fantastisch breed onderwaterzicht. Om te beginnen kun je bij ons een KENNISMAKINGSDUIK VOLGELAATSMASKER maken met een volgelaatsmasker. Tijdens deze duik worden geen specifiek aan het volgelaatsmasker gerelateerde oefeningen gedaan, maar beperkt het zich tot een duik.

Ook kun je de SPECIALTY VOLGELAATSMASKER volgen.
Hier ga je vele stappen verder dan bij de kennismakingsduik. Twee praktijkduiken, waarvan één op diepte, oefeningen correct aandoen, hoe te handelen bij vollopen van het masker, wisselen van volgelaatsmasker door gewoon duikbril en automaat etc. Deze specialty omvat twee duiken ondersteund door theorie.

Wat kun je met deze Kennismakingsduik / Specialty?
In de KENNISMAKINGSDUIK VOLGELAATSMASKER maak je kennis met de zeer aparte ervaring om te duiken met een volgelaatsmasker en kun je bepalen of het je trekt om er een specialty in te volgen.

In de SPECIALTY VOLGELAATSMASKER leer je alle tips & tricks van het volgelaatsmasker zoals in de aanhef van deze pagina is beschreven.

Wat heb je nodig om met deze cursus te beginnen?
• goede gezondheid en fit zijn
• 14 jaar of ouder zijn
• Een medische goedkeuring voor de duiksport
• Open Water diver brevet of equivalent brevet van en erkende organisatie

Wat ga je doen in deze cursus?
Tijdens de KENNISMAKINGSDUIK VOLGELAATSMASKER ga je één duik maken van plm. 30 minuten met een korte uitleg vooraf.
Tijdens de SPECIALTY VOLGELAATSMASKER leer je de basis van het duiken met een VOLGELAATSMASKER inclusief de kennis over de masker en de technieken. Eerst ga je oefenen in begrensd buitenwater, daarna maak je een duik in het buitenwater. De theorie heb je door zelfstudie thuis al zoveel mogelijk gedaan. Wat je niet begrijpt neemt jouw instructeur met je door. Kortom:
• training in begrensd buitenwater
• theoretische kennis
• 2 buitenduiken ( 1 korte trainingsduik + direct aansluitend 1 duik)

Hoe lang duurt deze cursus?
Der cursus duurt één dag

Wat kost deze cursus?
Voor de prijzen kijk je even in onze prijslijst