DUIKSCHOOL ZEELAND duikcursus duikschool zeeland
duiken duikcursus zeeland
 
    Opfris- of gewenningscursus in het Grevelingenmeer opfrisduik duikcursus zeeland duiken
 

Stel het is alweer een lange tijd geleden, dat je gedoken hebt, of je hebt alleen in exotische oorden in het buitenland gedoken en je wilt ook wel eens die grote kreeften in het Grevelingenmeer zien. Dat kan. Dan doe je een opfris- of gewenningscursus. In deze cursus gaan we eerst weer even het theorielokaal in. Onder genot van een kop koffie bekijken we een DVD en herhalen we de belangrijkste theorie nog eens. Je maakt vragen en gezamenlijk kijken we, wat je weet en wat we weer op gaan frissen. Als je kennis weer up-to-date is, gaan we met de praktijk aan de slag.

Duikuitrusting passen
Dan gaan we een complete uitrusting voor je passen en vertrekken we naar de oever van het Grevelingenmeer. Voor de opfris- of gewenningsduiken hebben we een speciale duikstek. Niet moeilijk om te duiken en toch veel flora en fauna en........ kreeft gegarandeerd.

Het water in
Eerst krijg je uitgebreid uitleg over de duikstek. Na uitleg over de duikuitrusting, ga je met een instructeur het water in. Duikschool Zeeland hanteert hier als enige duikschool in Zeeland een vast principe: elke instructeur neemt nooit meer dan twee deelnemers tegelijk het water in. Dit heeft een aantal voordelen zoals:
• De instructeur kan zich beter op jou concentreren;
• Hierdoor kun jij meer en zorgeloos genieten van je duik;
• De onderwaterwereld - met name de bodem - wordt niet of nauwelijks aangeraakt;
Meer veiligheid, meer aandacht, meer plezier

Op een zandbodem worden nog wat oefeningen gedaan, die je ook in jouw duikcursus hebt geleerd én... die jij wilt. Na de duik bouw je samen met de instructeur je duikuitrusting weer af en gaan we voor een nabespreking en iets te drinken naar de duikschool. 's Middags maak je dan nog een duik. Je kunt ook vier duiken boeken. Dan ga je de volgende dag nog eens twee duiken maken en doe je natuurlijk veel meer ervaring op.Veel mensen willen na deze leuke ervaring informatie over een vervolgduikcursus. Vraag hier gerust naar bij de instructeur.

Nog even de opfriscursus op een rij:
• aankomst en administratieve zaken afhandelen/ brevet meebrengen!!
• herhalingsvragen beantwoorden
• uitleg over de vragen
• duikuitrusting passen
• vertrek naar de waterkant
• uitleg over duikuitrusting en samenbouwen
• uitleg over de begeleidingsduik en de duikstek
• Elke duik met enkele eenvoudige oefeningen - ca. 45 minuten
• incl. gebruik volledige duikuitrusting en persluchtvullingen
• Voor de prijzen kijk je even in onze prijslijst

LET OP !! BELANGRIJK!!
Uit oogpunt van veiligheid en jouw eigen gezondheid dient elke deelnemer een Gezondheidsverklaring in te vullen, waarin gevraagd wordt of je aan één of meerdere ziekten lijdt of hebt geleden, danwel geopereerd bent etc.
Om teleurstelingen te voorkomen en je niet kunt deel nemen als je bij ons bent kun je twee dingen doen.
1. Een verklaring van een arts ( bijv. jouw huisarts) meenemen, waarin de arts verklaart, dat er geen medische bezwaren bestaan aan het beoefenen van de duiksport. Dit is gezondheidstechnisch de meest waterdichte maatregel.
of
2. Je bekijkt de Gezondheidsverklaring en je bent overtuigt dat je op alle vragen NEE kunt antwoorden.
Voor Gezondheidsverklaring klik je hier.
( De Gezondheidsverklaring is een pdf.Om deze te openen, heb je Acrobat reader nodig. Dat programma download je hier)